Блог Публикация

Petya Alexa

За Петя Александрова – Petya Alexa

Петя Александрова (Petya Alexa) израства в България, завършва немска гимназия с отличие и започва да учи връзки с обществеността в Софийския университет. Сърцето й на артист я отвежда в престижния колеж „The Lee Strasberg Theatre & Film Institute“ в Лос Анджелис, където са усъвършенствали таланта си звезди като Мерлин Монро, Марлон Брандо, Ал Пачино, Анджелина Джоли. В школата на Страсбърг Petya Alexa се развива като артист, който пее, танцува и играе.  Като студент успява да влезе в мастерския клас на самия Дейвид Лий Страсбърг – синът на Лий Страсбърг.

В Лос Анджелис Petya Alexa успява да се пребори за главна роля във филм на Сърж Роднънски (Serge Rodnunsky). Изявява се на театралната сцена – в мюзикълите „Чикаго“,  „Лов на вещици“ по Артър Милър и др. Достига втори кръг-кастинг за главна женска роля във филма „Твърде Лично” („Taken”), продуциран от самия Люк Бесон.

В България Petya Alexa е познато лице от рекламни клипове (Флирт, Ариана, Bazar.bg, Кит Кат, Мтел), от филма Love.net, от сериалите „София Ден и Нощ”, „Столичани в повече“, от предаванията на „Комиците“ и „Пълна Лудница“. 

Музиката

Музикалната биография на Петя се развива в града на ангелите, при вокалния педагог Дейв Строуд – вокален инструктор в „Американ Айдъл“ и на звезди като Майкъл Джексън и Джъстин Тимбърлейк. Petya Alexa посещава и Калифорнийски Университет (UCLA), където се усъвършенства като композитор и текстописец.

Връзки:

Още информация за Petya Alexa , снимки и музика можете да намерите тук

Facebook: Petya Alexa Profile
YouTube: Petya Alexa Profile
SoundCloud: Petya Alexa Music

Petya Alexa feat. Monty (Ice Cream) – Съдени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.