Блог Публикация

Ross‘n Lorina

За Ross‘n Lorina

Росен Пенчев и Лорина Камбурова са актьори, запознават се на снимачната площадка на фентъзи продукция „Ездачи“.
Лорина Камбурова е позната на зрителите като Лия от сериала „Връзки“, чийто 2-ри сезон тече в момента по Fox.

Росен Пенчев е познат като рицаря Жофроа от сериала „Знакът на българина” по ТВ7, като поетът Александър Вутимски от ТВ филма “Не съм затворен кръг“, БНТ, 2001г. и като Жирафчето в „Жирафчето“, БНТ, 1988г.

Дуетът съществува от края на 2013г. В началото Rossen & Lorina пеят кавъри в софийски клубове Лорка, Антракт, Контрабар, Родерик, Магданоз, Бар Барастра, Хамбара, Карабас Барабас Трети и др.

През 2014-та г. записват демо на първите си авторски песни Tequila Thriller и 1st of July.

Първият им видеоклип „Песен за Том Уейтс“ е реализиран от Bushmills City Songs, песента печели конкурс и е издадена и на винил.

През лятото на 2014-та дуетът прави клубно турне в Петрич, Варвара, Созопол, къмпинг Градина.

През октомври 2014-та дуетът участва във фестивала „Панаир на младите“ в Младежки театър, София.

В Арт-Хостел Ross’n Lorina започват поредица от концерти. Свирят предимно авторските си песни, най-популярни от които стават: „Под Юргана“, „На магьосника жезъла“, „Летя сама“, „Песен за Том Уейтс“, „ Hero of the day”, “Blind and wasted”, „The One”.

На 28-ми април в памет на сър Тери Пратчет Ross’n Lorina and friends правят концерт в клуб Антракт с музиката на Росен Пенчев от спектакъла „Вещици в Чужбина“.

През лятото на 2015та, освен, че правят гостувания във Видин, Ямбол и Велико Търново. Росен и Лорина записват студийно новата си песен „Летя сама“. Като гост музиканти се включват Добромир Вълков-Додо – барабани и перкусии и Калин Жечев – пиано, Илиян Марков – бас. Записът е осъществен в Pacific Studio, Sofia.

През Октомври 2015-та, Росен и Лорина участват в Трибюта на ниските гласове в клуб Терминал 1. Изпълняват заедно кавър на “Where the wild roses grow“ – Nick Cave and Kylie Minouge, “Henry Lee” – Nick Cave and PL Harvey; и изпълняват по отделно или с други музиканти още кавъри на David Bowie, Johnny Cash, Iggy Pop.

Ross‘n Lorina and friends

От есента на 2015-та към дуета се включват активно Калин Жечев – пиано и Иван Гатев – перкусии. Първата поява на сцена на четиримата е в клуб ДНК, НДК, на Impossible Fest 2015. През февруари 2016 четиримата правят клубно турне в Пловдив, Велико Търново и Шумен.

През Октомври 2016-та Ross’n Lorina влизат в Pasific Studio и записват на живо 4 песни с група в състав: Калин Жечев – клавишни и беквокали, Добромир Вълков – барабани, Иван Алексиев –бас, Васил Смоков – китара и бек вокали, Димитър Бакърджиев –саксофон; както и Иван Гатев, Савина Бързева, Бояна Бъчварова и Йоана Гергова –беквокали. Предстои видео реализация на всяка една от четирите песни.

След 5 години съществуване Ross’n Lorina имат над 200 солови концерта на клубни и открити сцени, фестивали и трибюти.
В момента двамата репетират авторските си песни усилено за клубни и фестивални концерти с група в състав: Галин Динев – барабани и перкусии, Васил Смоков – китара и беквокали, Влади Михайлов – бас и контрабас.

За проекта ‘4U’

“В началото на 2018г. започна работа по дебютен албум. През периода май – юни 2018г. е реализирана краудфъндинг кампания в популярната интернет платформа Indiegogo. Със събраната сума, лични средства и с помощ на приятели и партньори са реализирани записите на албума в последните три месеца.

Записите и миксирането са осъществени в сградата на Балкантон в новооткритото Gega Studio. Мастерингът на албума се работи в Hanzek Audio, Seattle, USA. В албумът участват музикантите от групата и гост музиканти – всички с дългогодишен опит на професионалната музикална сцена и с участия в бг групи като Fyeld, Abyssmathic, Milena Slavova Band, Подуене Блус Бенд, Ani Lozanova Band, Контрол, Soulriver и др. Записите и микса се извършват от Огнян Кьосовски – тонрежисьор с голяма репутация и опит, работил в Graffitty Studio и много други, барабанист и основател на група Контрол.

‘4U’ ще бъде разпространен само дигитално чрез CD BABY и Bandcamp, и пуснат във всички големи платформи като Spotify, iTunes и др. Арт дизайнът на албума ще бъде издаден и като физическо копие, като в себе си ще съдържа карти с код за даунлоуд на албума.

На 13-ти февруари в club *MIXTAPE* 5 групата представи на живо/LIVE/ всички песни от дебютния си албум 4U!

(Информацията е обновено на 12.02.2019 г.)

Връзки:

SoundCloud: Ross‘n Lorina
BandPage: Ross‘n Lorina
Facebook: Ross‘n Lorina
YouTube: Ross‘n Lorina

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.