Блог Публикация

Angelie

Представяме ви един млад талант на българската музикална сцена. Вярваме, че за нея тепърва ще говори и й пожелаваме успех!

Родена е през 2007г. Учи в в Националното Музикално Училище „Любомир Пипков” гр. София. Свири на пиано от 5-годишна. Обучава се в класа по пиано на Даниела Васкова в НМУ.

От 2020 г. взима уроци по джаз пиано при Станислав Арабаджиев. Angelie свири на тромпет от 9-годишна при Венцислав Благоев, музикант в Биг Бенда на BNR. От 2018 г. свири на тромпет в Джазовия оркестър на НМУ с диригент – Вили Стоянов. Работи с музикален педагог от 9-годишна и към момента се обучава се при Георги Янков – Music Factory. Композира от 10 годишна.

Въпреки младата си възраст, Ангелина има богат сценичен опит и е носител на редица награди от национални и международни конкурси – клавир, вокал (соло и в група) и като част от Джазовия оркестър на НМУ. Призьор е от вокални конкурси в Ла Валета, Малта и Лондон, Великобритания. Най-голямото и постижение е Голямата награда на конкурс за джазови оркестри в Синсинати, САЩ, ноември 2019, като част от Джазовия оркестър.

Амбицията на Angelie е да пише песни на български за тийнейджъри, а дългосрочната и цел е да стане професионален музикант.

Избрано

1. „Огледалце, огледалце“ – издадена през май 2020.
Музика и текст – Angelie (на 12 години)
Изпълнява – Angelie – вокал, пиано, тромпет
Аранжимент, запис и микс – Джеси Виденова
Стил – джаз, поп

2. „Две планети“ – издадена през юни 2019
Музика и текст – Angelie (на 11 години)
Аранжимент – Димитър Кърнолски – син
Изпълнява – Angelie – вокал, пиано, тромпет
Стил – джаз, поп

Връзки:

Facebook: Angelina Saparevska – Angelie
Youtube: Angelina Saparevska – Angelie
Instagram: Angelina Saparevska – Angelie

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.