Вход за клиенти на Маркет Радио!

Блог Публикация

Danny Levan

За Danny Levan

Даниел Русев (Danny Levan) е роден на 24.04.1990 година в Бургас. Баща му е българин, а майка му гъркиня. Започва кариерата си на 18 години с първата си авторска песен „Нещо ново“. Същата година излизат и песните: „Дали можем“, „Розови дни“ и „Искам от теб“– дуетна песен с Лео.

2009 г. – Заедно с композитора Мартин Биолчев, Danny прави песента „Влей се в мен“. Същата година снима 2 клипа, като сам режисира снимките към видеоклиповете на песните „Нещо ново“ и „Влей се в мен“, които официално се разпространяват през 2010 година.

2013 г. – Създава по свой текст песента „Body Shaker“ заедно с Bate Pesho. Тя носи номинация за дебют на първите музикални награди на националната музикална телевизия BOX TV. Видеото на клипа се снима от режисьора Павлин Иванов – Bashmotion и излиза същата година през месец август.

2014 г. – DJ Diass пише песен за него, озаглавена „Losing track of time“, която се издава от Crossworld Records Лондон за цял свят. След месец отново по негови текстове, заедно с DJ Gabriel Slick, създава албума „Patterns“, който включва 5 песни и 2 ремикса. Албумът излиза за цял свят отново под шапката на английския лейбъл от Лондон „Crossworld Records“. Песента „Patterns“ е сингъл на албума. Получава предложение за договор от Universal Music Group –Minos EMI, което приема и през юни 2014 година подписва договор с музикалната компания. На 10 декември 2014 Danny Levan получава награда за „Поп изпълнител на Годината“.

2016 г. – Представя дуетнотата си песен с поп-фолк певицата, Анелия – „В моя ум“ . Клипа е заснет в турския курорт Алания. Режисьор на видеото е Павлин Иванов. Дуета се издава от музикална компания Пайнер.

2018 г. – Излиза видео клипа към сингъла „Нека го направим“. Песента е по музика на Даниел Ганев, и по текст на Danny Levan. Клипа е зансет в родния град на певеца – Бургас. Клипа се издава от музикалният лейбъл: Facing The Sun.

Дискография:

Албуми:

  • Влей се в мен (2011);
  • Patterns (2014);
  • Scars of Love (2014);

Сингли:

  • Нещо ново (2010);
  • Влей се в мен (2010);
  • Body Shaker (2013);
  • Прегрявам (2013);
  • Patterns (2014);
  • Dirty nights (2014);
  • On Fire (2014);
  • Don`t Say Goodbye (2014);
  • Rapture (2015);
  • В моя ум (2016);
  • Нека го направим (2018);

Клипове:

  • Нещо ново – 2010;
  • Влей се в мен – 2010;
  • Body Shaker – 1.07.2013;
  • Прегрявам – декември 2013;
  • Шанс за любовта – 14.02.2014;
  • Body Shaker – май 2014;
  • Don`t Say Goodbye – 01/12/2014;
  • Rapture – 12/07/2015;
  • В моя ум – 07.06.2016;
  • Нека го направим -15.05.2018;

Линкове:

Website: Лична Страница
Wikipedia: Пълна Информация
Youtube: Danny Levan
Facebook: Danny Levan
Instagram: Danny Levan

Коментар (1)

  1. Маркет Радио 2018-07-27 в 8:08 pm Отговор

    Нека го направим

  2. Маркет Радио 2018-07-27 в 8:10 pm Отговор

    Rapture:

  3. Маркет Радио 2018-07-27 в 8:14 pm Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.