Вход за клиенти на Маркет Радио!

Блог Публикация

Веси Бонева

За Веси Бонева

На 16 април 1988 г. в град Пловдив е родена Веси (Весела) Бонева. Тя се занимава с музика от 5 годишна, а свири на пиано от 8г. Като дете и тийнейджър участва в много предавания и конкурси: „Като лъвовете“, „Сарандев“, „Златната рибка“, „Хит минус едно“, „Златна лира“.

2013 г. – Веси Бонева записва първата си песен „Не ме търси“ след договор със Силвия Мюзик през 2003.

2004 г. – Присъединява се към група „Тирамису“ а след това към триото „Sex`n`groove“.

2006 г. – Веси води музикалното предаване „Хит минус едно“ и записва „Flash in the night“, която е ремикс на известната шведска група „Secret Service“.

2007 г. – Участва в първия по рода си хаус проект в България – Planet Magic Live, с които издава двоен авторски диск.Първата реализирана песен на триото се нарича „To Fuck“ и печели награда за най-добър клип.

2009 г. – Младата изпълнителка записва песента „Ring the bells“. Песента е включена в българския топ 5 на най-въртяните песни за 2009 година.

2011 г. – Заедно с музикалният ѝ продуцент Светлин Къслев основават „SEEVES MUSIC“, като продуцират първото самостоятелно IP, което съдържа 8 песни и няколко ремикса.

2014 г. – Веси Бонева и Goodslav издават съвместния си проект „Обсебен си“. Заедно с Тодор Гаджалов, Liter Jack и Стелиан Димитров – Faked Stars записват песен за борбата с дрогата, а участието на всеки от тях е с лична кауза.

2015 г. – Веси Бонева и Светлин Къслев представят съвместната си песен с Deep Zone, която носи заглавието „Летен кадър“. Малко по-късно изпълнителите представят и английската версия на парчето „Get Together“.

2016 г. – Певицата е номинирана за наградите „Икар“ 2016 в раздел „Съвременна българска музика“ за сингъла „Разпалвам микрофоните“.

2017 г. – Излиза албумът „Родина“.

Дискография:

  • „Обърквация“ (1998);
  • „Planet Magic“ (2007);
  • „Vessy Boneva EP“ (2012);
  • „Work of art“ (2013);
  • „Родината“ (2017);

Награди:

  • 2007: „Най-добър български видеоклип“ – „To Fuck“ МAD TV
  • 2005: „БГ талант“ – БГ Радио

Линкове:

Wikipedia: Пълна Информация
Youtube: Vessy Boneva
Facebook: Vessy Boneva
Soundcloud: Vessy Boneva
iTunes: Vessy Boneva



Коментар (1)

  1. Маркет Радио 2018-05-24 в 1:15 pm Отговор

  2. Маркет Радио 2018-05-24 в 1:16 pm Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.